Fika med Hudsnack

Fika med mina förra arbetskamrater på Hud stod på schemat idag. Jättemysigt och gott på Vasas Påtår. De ger mig också den glada (eller just nu inte så glada) nyheten om att det fanns en tjänst på hud som chefen ville ha mig till, men det går ju inte nu när Hugo finns i mitt liv. Jag längtar så efter mina arbetskamrater på Hud. Men det var roligt att träffa dem iaf. Hugo fick en Hugo...Dvs en hund som hette Hugo. Klockrent val enligt Hugo.


Agneta och Annika från hud.

Hunden Hugo som Hugo fick. Tack!!


Allt på en gång

kanske är lika bra det. Först var det Hugo som var sjuk, sen fick jag öroninflammation. Men det blir snart bättre, har fått antibiotika. Veckan har  varit ganska lugn för vår del. Måndagen bestod av besök hos Elin och hennes lilla Tilde. Min mormor och Elins mormor (som är systrar) var också med. Vi fick gott fika och Bebisarna låg ovetande jämte varann och skrattade åt oss mammor som hänge över dem och gjorde massa fula grimaser. Allt för att ens bebis skall skratta.

Idag har det varit öppna förskolan, en sköterska var och informerade om när man ska börja med smakportioner och hur..Det var en djungel tyckte jag, tur att det är ett tag kvar måste jag säga. Imorgon blir det ett besök på stan med mormor för att köpa present till Jögge som fyller år om en vecka.


Min mormor Greta med Hugo och Elins Mormor (Gretas syster) Britt Med Tilde


Skogen

Idag var vi lite sugna på att gå ut i skogen och ta med fika. Det var blåsigt, och inte så fint väder men ut skulle vi. Vi åkte upp till Axamo och skulle gå till ett ställe där jag har varit med min mormor och morfar och fika. Jag skulle då ta befälet, vilket de flesta kan räkna ut hur det gick. Vi kom inte på samma väg som vi gått tidigare. Vi kom på en inte så barnvagnsvänlig stig. Det guppade ordentligt, vilket Hugo tyckte mycket om i vagnen. Det var dock inte lika lätt att köra honom, men bara han är nöjd så....
Tillslut hittade vi ett bra fikaställe och det blev en bra utflykt. Hugo tyckte det var häftigt att titta på alla träden som rörde sig.


Såhär kul tyckte Hugo det var




Underbara vas

jag tycker dessa vaser är underbart fina. Nu när de fanns i mindre storlek blev jag överlycklig.
Så idag när vi skulle packa ur bilen stod det en sådan vas där. TILL MIG!!! Jögge och Hugo hade köpt en sådan vas till mig. Nu står den på köksbordet. Dock inga blommor i den ännu, för jag visste ju inte att jag skulle få den idag.
Tack min älskade Jögge. Du vet väl att jag tycker otroligt mycket om dig.


I like it


Fredagsmys

Igår somnade Hugo i sedvanlig tid kl. 20.00 vilket gör att jag och Jögge får lite kväll. Vi lagade god mat och tittade på en film, Wallande-Cellisten. Den var bra. Helt klart värt en titt. Hugo mår bättre, men tar sömnmässigt igen sig ordentligt. Han är trött och slö. Hoppas att det är påväg mot rätt håll. Längtar till och med efter att han ska skrika.
Imorgon blir det Jönköpings marknad och på kvällen ska vi till gammelmormor och gammelmorfar på middag. Gott. Bara Hugo är pigg annars får vi vara hemma. Ha en bra lördag.

      

      

 


Jögge dricker en god kall öl...



..Lisa lyxar till det med ett glas rött...SAFT!!!


ont, det gör ont...

...när ens 2 månaders älskade Hugo plötsligt drabbas av hög feber. Igår kväll var han helt slapp, reagerade inte när man tog i honom. Han hade 39,2 graders feber. Ringer barnakuten som säger att det är ovanligt att så små barn får så hög feber. Vi skall avvakta och ge panodil i rumpan under natten. Idag på morgonen har febern gått ner till 38,0 men han är inte sig lik. Han ligger i sängen och är sååå tröött och slö. Bara sover. Ibland avger han ett litet leende, men det är inte mer. Blir man nervös eller blir man. Jag blir helt sjukt orolig.

Kl. 13.20 blir det att åka till Doktorn för de ville kolla varifrån han får feber. Fy fasen säger jag, hade jag vetat att man blir så nervös när ens barn blir sjukt hade jag inte skaffat barn. Vi får avvakta och se vad de säger.
Skall försöka få ett urinprov och hur lätt är det på en liten bebis.


Lilla Hugo...


...Vill att du ska vara såhär pigg..

2 månader....Lunch med jobbarkompisarna

Igår fyllde Hugo år. Han fyllde 2 månader. Detta firades givetvis med pompa och ståt. Bakelse och en grön bodysuit från mormor och morfar. Goda bakelser och fin bodysuit från Liandlo. Tack mormor och morfar!!! Lovar att ni ska få bakelse av mig också någon gång.





Idag har vi träffat mina jobbarkompisar för en god lunch på East End i Huskvarna.
Först var vi på A6 typ 5 minuter för jag skulle byta en klänning. Såklart gillade inte Hugo att vara på A6 utan han började gny lite. Inne i affären kommer det fram en kärring:

-Är det tråkigt? Är det en "färsk" bebis?
-Nej, han är 2 månader sa jag.
-Jaha, då har du lärt känna honom. Det är ju för varmt för honom att ligga sådär
-Ja, det kanske det är, det är ju varmt för en annan också att gå här. Det är därför vi bara går igenom en snabbis. (då ska det tilläggas att Hugo endast hade en body och ett par byxor. jag kan ju inte klä av honom naken på A6)

Vem är hon och komma och säga till mig varför MIN bebis är lite ledsen. Skit i andra och sköt dig själv. Hade hon vart trevlig så hade det vart en sak, men hon ville bara visa att hon minsann hade egna barn och visste varför ALLA andra barn skrek..Tur att sådana kallerediga människor finns och räddar oss förfärliga mammor...


Visst är jag söt i min något stora mössa och min nya fina kofta?


Solig söndag med Tippis

Idag var det dags för tippisdebuten..Tippis är det ord för tipspromenad som man använder när man fyllt 27 och är rutinerad "tippis":are. Vi gick med Annie och Max. Det var perfekt sällskap och perfekt väder. Hugo tyckte det var superroligt att gå tippis för första gången :)
Gissa om någon fick bingo!!! Inte jag eller Jögge såklart, utan Annie..GRAAATTIS!!!
Lite bilder från dagen


De blivande barnvakterna övar..Eller det behövs ingen övning, de kan redan



Annie är nöjd över sin bingo och vinsten blev en Twist påse


Såklart en bild på Hugo också


Blåbärsscones

Dagen började med att Lisa gick upp tidigt och bakade blåbärsscones till mig och Jögge. Ja, indirekt till Hugo också. Här kommer receptet



Blåbärsscones med citron (6 scones)

7 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk  salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl   råsocker
125 gr  kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk

1 1/2 dl blåbär

Ugn 250 grader
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna
Vispa samman ägg och mjölk
Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg
Platta ut degen till en längd och forma trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
Vik försiktigt in blåbären i degen utan att mosa bären
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över råsocker.
Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen

Smaklig måltid!!

Stan, Hustitt, Sängbord, Bärsjal

Idag har det varit fullt upp fast ändå inte. Det började med en tripp till stan, för ovanlighetens skull. Tycker det är mysigt att gå på stan på lördagar när Jögge kan följa med. Köpte en klänning som jag kanske inte hade köpt i vanliga fall, men jag ska inte vara så tråkig och inte ha någon färg. Vi får se, ska prova den lite och sen får vi se.
Vi var en sväng i Taberg och tittade utanför ett fint hus som det är visning på nästa söndag. Det var mycket fint hus....Får se vad som händer med detta.

När man inte hittar några sängbord som passar eller som man gillar får man konstruera ett par själva. Det blev ganska bra faktiskt. Tycker det är skönt att ha golvet fritt så man kommer åt lätt att dammsuga golvet.

Sen var det bärsjalen. Vi är nämligen väldigt missnöjda med vår bärsele, men då kom Kajsa och sa att vi skulle pröva deras bärsjal. Den var superbra. Inget ont i ryggen och hugo verkade sitta hyfsat bra, kanske att han är lite liten fortfarande...men en sån får vi nog köpa.

Imorgon blir det tipspromenad med Annie och Max, de är så snälla och söta.

Nu blir det till att äta den exotiska lördagsmiddagen...Mackor. Ibland orkar vi bara inte laga mat. Men, men...Man kan inte vara på topp alltid. Man är ju småbarnsförälder vilket gör att man blir tröööött på kvällarna.




Våra nya sängbord..Tavellist som vi har sågat av på mitten..


Bärsjalen är toppen...Väldigt bekväm att bära runt lilla Hugo på..


Solhatten är lite stor, men det gör mig bara sötare...


Rommelsjö Café

I torsdags har vi (jag, min mormor och morfar) varit på ett mysigt Café, Rommelsjö cafe, Alla som älskar bullar och kakor, som jag gör, skall definitiv göra ett besök här. Det ligger utanför Tenhult mot Nässjö. Det är ett gammalt missionshus som har gjorts om till ett Café. Supergott fika. Helt klart värt ett besök. Annars har det idag varit en riktigt slapp dag. Vi fick hem papper idag att vi ska betala in så Hugo kan börja på Babysim..Häftigt.
Nu blir det att titta på en film och äta massa godis, skall först bara åka och köpa godiset..




Min söta mormor och morfar

Frukost på sängen och Strålande sol

Ibland är man riktigt snäll. Idag Fick Jögge frukost på sängen av mig. I onsdags fick jag en fin blomsterbukett av Jögge, men igår kom det fram att han sååå gärna ville gå på bio på tisdag...Hmm därav blomsterbuketten..
Det blir en lugn helg, med lite fika och promenader och god mat. Ha en bra lördag.
Kram kram

Visst ser de underbart goda ut  :)


Sov du lilla...

....Troy. Khims söta lille Troy somnade i en vad som verkar vara en superskön position medan mamma Khim var fullt upptagen med sin mobil. Det ska tilläggas att han fick en betydligt skönare ställning sekunden efter det att fotot togs.
Annars idag har det varit en lugn dag, varit en sväng på Ikea (själv), men det var väl det jag hann med, för min lille underbara son hade ett raseriutbrott här hemma så det var bara att åka hem och trösta honom. Men sen sov han från 20.30-06.30, då är man utvilad som mamma på morgonen. Hoppas på flera sådana nätter.

Varit och tittat på lite fler hus åså, men inget som vi riktigt faller för. Men vilken tur att vi inte har bråttom med det. Det är ju till sommaren som man är mest sugen på hus med tomt och uteplats så man kan njuta mer av den underbara svenska sommaren.


Sov gott lilla Troy


Mammorna fikar och vi slappar lite...

Svenska hollywoodfruar!!!!????

Var det någon mer än vi som såg detta fantastiskt underhållande program? Då kanske ni också la märke till en viss Anna Anka..kan man bli mer bortskämd. Hon var helt uppe i det blå, och ville att alla skulle tycka synd om henne för att hon "tvingades" följa med sin man på varje konsert och fick aldrig vara själv. Väldigt synd om henne. Dessutom var barnflickan avundsjuk på henne för att hon hade så mycket pengar..Titta gärna nästa program som är på måndag kl. 21.00...

Annars bestod gårdagen av att träffa Annie(och Jossan också en liiiten stund) för att åka till Lekeryd och titta på en tomt, det var ett jättemysigt ställe som låg lite på lander..Man åkte förbi massor med kossor. Kunde aldrig tänka mig innan att jag skulle titta på hus eller tomt på landet, men skenet kan bedra...Idag blir det öppna förskolan. Vi hörs och syns..


`25-års fest

Igår var det dags för Max att fylla 25 år. Han hade lite fest hemma. Det bjöds på god mat och dessutom min favvodessert Pannacotta till efterrätt....Smaskigt som attan. Sen var det dags för de roliga lekarna, gissa låten och sista minuten där man ska komma på en låt när man får se en artist. Vårat lag förlorade knappt den första tävlingen men i den andra blev det lika. Tack för en superrolig kväll Annie och Max. Hugo tyckte det var toppenroligt, han visade detta genom att sova i deras säng mellan 20:00-00:15 då vi åkte hem...Lite bilder från kvällen..

Annie i full fart att komma på en låt med Tomas DiLeva...

Födelsedagsbarnet Max till Höger(Grattis!!!), Peza och Johan är de två andra killarna


De söta systrarna Ellen och Annie


De söta sambosarna Lisa och Jögge

Här dansar de efter en speciell dans på tv:n..Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter, men duktiga var de..


Bebislunch och Husvargnsmässa

I fredags var det lunch med Cajsa(molly), och tre av hennes kompisar som hon har träffat. Vi var hos en tjej som heter Sabha som hade gjort en supergod lax och spenatpaj. Alla bebisar låg så söta på golvet och fattade inte att de var omgivna av varandra, utan alla hade fullt upp med sig själva.

Här ligger Alice, Molly Hugo och Johar och myser


På eftermiddagen slutade Jögge lite tidigare och vi tog en sväng upp till husvagnsmässan för att spana in de husbilar som finns...Inte för vår skull, men Yvonne och Alf vill så gärna köpa en husbil och vi hittade många fina till dem som lite förslag bara. Var också tvungen att vara lite paparazzi..Det är ju inte varje dag man ser en kändis i Jönköping :)


Blev ingen toppbild..:Det är ryggtavlan av Magnus Samuelsson man ser..haha

Den här lilla söta husvagnen kanske? Obs..Bebis och kille ingår inte..



Dessa två olika husbilarna är perfekta för Alf..Man får in bilen i den ena och motorcykeln i den andra. Kan det blir bättre Alf??

 


Heldag...

...ute i det sköna vädret. Först en sväng på Åtta glas för att äta lunch med underbara Nina som vi mötte upp efter att hon klippt sig. Hon blev skitfin. Hon är dock lite velig när hon ska göra saker så hon fick frisören att bli sur på henne, och det var FÖRSTA gången hon var hos denna frisör..


Sen åkte vi till gammelmormor och gammelmorfar som längtade efter Hugo så mycket. De hade vart i skogen och plockat blåbär till oss, mums!! 
 

                     

Hejja Sverige

Dagen började såklart med att jag åt min macka med den goda keson och en björnbärssmoothie. Jögges snälla mamma förser mig med massor av bär, vilket jag älskar. Min last är bär, ingen dålig last iofs. Hugo har fått en ny sängmobil som han älskar att ligga och titta, skratta och prata med. Jag vet dock inte om det var mest för hans skull eller för vår skull man köpte den..Måste ju erkänna att man hinner med att få lite gjort när han ligger där och pratar med de figurerna som bara hänger i luften. Men vad gör man inte för hans sinne ska stimuleras...

Igår var det precis att Sverige vann i fotbollen.. Vi gjorde allt för att hejja på hemifrån soffan, men de spelade ju uselt..


Hoppas ni får en bra dag..Återkommer under eftermiddagen, kvällen. Kram så länge

Ny upptäckt..

...i kyldisken är keso med Äpple, Päron och Vanilj. Jättegod. Det är päronbitar i keson. Åt den på smörgåsen idag och rekommenderar den mycket starkt.

Härlig dag

Dagen började bra med att Hugo sov länge på morgonen så jag hann med mycket i morse. Eller mycket, men sådant som skulle ta en hel dag om man var ledig och inte hade barn..Men jäklar vad aktiv och fort det går när man måste skynda sig. Städade ordentligt, duschade länge, sminkade mig (ordentligt :).....) Åt frukost och läste tidningen.
 
Sen var det dags att för första gången bege sig till öppna förskolan. Det var mysigt med babysång och gott fika.

Ibland är man ju tyvärr tvungen att gå och handla också och denna dagen fick bli en sådan. Har fått inspiration till lite nya recept som går snabbt. Har hittat dem i tidningen Laga Lätt

  
Mamma ringde sen och ville gå en promenad. jag och Hugo var inte sena att tacka ja, När vi kom hem gjorde jag varsin god smoothie samtidigt som vi tittade på Idol...Nu är det snart godnatt. Hoppas ni sover gott.

  
Jag blandade hallon, blåbär, banan, yoghurt och lite mjölk.

Just idag är jag glad....

...Kan man tro. Bara för att bilderna föreställer Hugo när han skrattar och pratar både för sig själv och med sitt babygym så har dagen bestått av en trött Hugo som inte varit helt nöjd...Det här var dagen då jag skulle städa, laga mat och pyssla om hemmet. Istället bled det dagen då jag fick sova med Hugo för han skulle komma till ro, och allmänt underhålla honom..Men, men vad är en lite skit i hörnen jämfört med en glad Hugo.  Hugo är ofta glad och pratar mycket nu för tiden

Hugo i ett av sina glad ögonblick idag



Sköna söndag

Nu är vi hemma igen efter en mycket bra helg I halmstad med god mat, trevligt sällskap och tyvärr en förlust i så det kan låta. Ett spel som jag kan rekommendera. Man ska bl.a nynna en låt och lagkompisarna skall gissa vilken låt man nynnar på. Vissa nynnade bättre än andra, fast jag talar nog för alla spelarna när jag säger att "jag nynnar hellre än bra"


Det är roligt att komma bort, och det är roligt att komma hem. Hugo har fått sig en rejäl omgång av mys och passning i helgen. Det har han gillat. Tack alla barnpassar, vi föräldrar har inte behövt göra mycket mer än att ge honom föda.

Här är endel av barnpassarna..Anton, David(nynnarn), Ebba och Hugo


Självklart har Ellinor också passat Hugo, dock fick hon stå i bakgrunden av sin dotter Ebba.


Äppel..Päppel..

Idag har det varit en händelserik dag. Det började med att Hugos kusiner, Ebba och Anton kom hit och vi blev så glad över att träffa dem.
                        
Ebba som har agerat mycket bra barnvakt heeeela helgen och Anton som har haft "killhelg". Alla grabbar ska få vara i fred och jobba.

De är sååå söta. Vi tog en sväng (utan barn) till biltema och köpte sprayfärg till vår Stakke stol som vi fått. Den ska bli vit från att ha varit furu. men ville ha den i vit färg..

 
I eftermiddag var vi en sväng hos gammelfarfar och vi plockade massor med äpplen som vi ska göra äppelpaj av. Givetvis med vaniljsås till. De hade säkert 5 äppelträd, med hur mycket äppel som helst så det var bara att roffa åt sig.

Farmor Yvonne är en mästare på att göra Äppelpaj..


Härliga Halmstad...

I helgen skall vi åka till farmor och farfar i Halmstad. Det ska bli roligt att komma bort lite. Vi ska först fösöka packa innan pappa kommer hem från jobbet, men det är inte lätt med en kille som HELA tiden vill ha uppmärksamheten. Återkommer... Ha en bra fredag allihopa
Farmor Yvonne



Farfar Alf med faster Annelie(hon är lite äldre nu :) och han också för den delen....hihi


Välkommen till min nya blogg!

Hej och välkomna att ta del av mitt, Jögges(min sambo) och Hugos(våran son) liv. Jag insåg idag att jag egentligen inte har någon som helst fantasi för att skriva en blogg. Men man skriver väl på ett tag så får vi se vart det leder.

Idag har Hugo varit på Bvc och vägt och mätt sig. Han är idag 6 veckor och han väger 4600 och är 57 cm lång. Han låg över gränsen på längden men det kan ju bero på att hans pappa är lång och tur är väl det. För det hade inte vart så roligt för Hugo om han hade blivit så kort som jag hade blivit.

Idag har mormor varit på lunchbesök och det blev kassler med criss cross potatis. Till efterrätt blev det Ekströms färdiga enportions kladdkakor med grädde och blåbär. Mycket goda!!!. 






                                                          







RSS 2.0